amazing موبليات العبد
احدث الاخباراخبار مصرالسياحة والآثار

أول عجلة دوارة في القاهرة والأكبر في إفريقيا

amazing

كتب. علاء دياب

عين القاهرة

أول عجلة دوارة في القاهرة والأكبر في إفريقيا بإرتفاع 120 متر، ومكانها هيكون على النيل وهيتم إطلاقها في 2022.

 

عين القاهرة هتكون في الزمالك ومصمم المشروع كان حريص على الحفاظ على هوية المكان، وزيادة المساحة الخضراء في حديقة المسلة اللي هيقام فيها المشروع وهتزيد بنسبة 15% مع الحفاظ على كل الأشجار والنخل الموجود هناك”

amazing amazing

 

amazing amazing

كما تم وضع خطة للحفاظ على السيولة المرورية في الاعتبار وعشان كده هيكون فيه جراج بيساع 500 عربية على مساحة طابقين، وهتقدر توصل لعين القاهرة من خلال الأوتوبيس النهري أو التاكسي النيلي التابع ليهم، أو الاوتوبيسات اللي هتنقل الناس مخصوص لحد هناك من غير زحمة

 

المكان هيكون وجهة سياحية متكاملة، لأن العجلة الدوارة هي برج مراقبة تقدر تشوف منها معالم القاهرة كلها زي القلعة والبرج والأهرامات، وكمان هيكون متوافر فيها تاكسي للنيل تقدر تاخد جولة نيلية، وتتعرف على القاهرة اكتر، عشان يبقى المكان مقصد سياحي للزوار مش مجرد رحلة ترفيهية

كمان المشروع هيغير الخريطة السياحية لمصر، وهيخلي السياح يجوا مخصوص القاهرة عشان يستمتعوا بمعالمها من خلال “عين القاهرة” اللي هتكون جزء أساسي في برنامجهم.عين القاهرة هتساع 350 راكب في الرحلة الواحدة..

 

وتستهدف عين القاهرة المساهمة في التنمية الثقافية والسياحية بمصر، كنقطة ربط ومرجع سياحي، ليصبح سمة مميزة للمدينة على المستوي العالمي، وهناك بالفعل العديد من الأمثلة التي أثبتت نجاحها الكبير لهذة العجلة بمدن كثيرة منها لندن وباريس ولاس فيجاس وسنغافورة.

ويرجع هذا النجاح بسبب تصميمها الذي يمزج بين الترفيه والتعلم لكل الاعمار خاصة الأطفال والطلاب والمتقاعدين والأشخاص ذوي الإحتياجات الخاص.

amazing amazing
amazing amazing

مقالات ذات صلة

amazing amazing
زر الذهاب إلى الأعلى